jueves, 3 de junio de 2010

gustav theodor fechner-03

Traducció automàtica de l'alemany al català de l'obra de Gustav Theodor fechner. Memòries en els últims dies de Odlehere i el seu autor.

Memòries
en els últims dies de Odlehre i el seu autor.
Gustav Fechner Theodor
(Leipzig, la impremta i editorial de Breitkopf & Härtel. 1876)


Contingut:

I. Resum de Hegel
II Històric
III. Pèndol experiments
IV amb dones emprades pels intents de trucada
V transcripcions


I. Resum de Hegel.
El Odlehre anomenada sembla ja la mort del seu inventor, s'ha de trucar al Sr von Reichenbach així bastant desaparegut o en contra del espiritisme, que va treure un Relació, ha passat a segon pla. Mentrestant ha següents contribució a la història de la qual encara algun interès Es poden afegir això per dir que l'últim acte de l'aparició d'aquests Doctrina que es diu, que durant un temps, a més dels ensenyaments exacta amb els crèdits que pertanyen, ha exercit el seu paper ambigu. A més, seria una llàstima que una negativa i una data de la prova positiva, que vaig a en el curs d'aquestes comunicacions han de parlar molt Has oblidat el teu va quedar.
En la relació principal, a la després dels records més aviat en relació involuntària en la qual en els últims anys abans de la mort de von Reichenbach en el seu importunitat Vaig arribar al seu ensenyament. hagi elaborat, és a dir, de R. en el meu La participació en els seus experiments l'únic salvavides d'aquesta doctrina buscat, que es creu d. h, després en va, aquí i allà a les portes investigadors exacta va cridar per a ser admès per aquest, amb el meu Ajuda encara complir un justificant de recepció a la mateixa. Aquesta L'expectació que han estat capaços de complir ara no està segur, i era una il.lusió des del principi, perquè m'ho tenen tot, el que va fer el compte, pot confirmar - però, es va declarar d' Raons per a una investigació de rastreig no va venir - És a dir, el que podria en el biaix en els cercles exacta contra la teoria de von Reichenbach està tan bé mal a la meva reputació, seu ensenyament, però no han alleujat.
Abans de seguir tractant de resoldre pot haver una mica de breus notes s'utilitza per actualitzar la memòria de les gairebé oblidat Od.
La DO és una de Reichenbach, El magnetisme i l'electricitat analògic, l'agent imponderable que No obstant això, més o menys de la mateixa presenta aspectes diferents i, les seves lleis especials següents. S'inclou en tots els cossos, i té dues, així com el magnetisme i l'electricitat, com a positiu negatives i diferents, modificacions, que es caracteritzen per una A diferència d'alguns dels símptomes o efectes caracteritza. La seva Els efectes poden generalment només de determinades persones, anomenades Sensible, es perceben, el que amb una irritabilitat nerviosa peculiar estan dotats amb símptomes de Reichenbach es donen. Però veuen Sensible amb la suficient freqüència, el seu nombre és de Reichenbach facilitada més tard a prop de la meitat de les persones, llevat que Hi ha moltes gradacions entre ells pels que en el Nichtsensitiven ; Passi el grau de sensibilitat, fins i tot amb els canvis mateix tema en diferents circumstàncies. Reichenbach sembla assumir que un signe de la solidaritat en comptes de la sensibilitat És a dir, crec que aquesta subvenció és limitada; però no més detalls sobre ell. Es per a algú Interès o sensibilitat cap als altres en el sentit de Reichenbach per a examinar, va trobar en la següent intervenció, si més no més lleugers símptomes konstatierbaren indica el mateix.
Sensibles són en el nerviosisme general com Nichtsensitive ser més de canviar el medi ambient, el clima i condicions externes a tots els influenciada espantar fàcilment, son inquiet, però no són tan sensibles als malalt, però encara per sobre d'altres en certes coincidències, com convulsions, La migranya i el somnambulisme. com inclinada. es produeixin fortes Esser, especialment encanta el menjar freda, amanida i menyspreen el greix Els aliments no poden, bé en petites habitacions o entre d'altres La gent, especialment en el suport de multitud, estan posant un Imants amb imants o supressió que d'una manera particular, ni fàcilment pertorbada per la lluna, sensació d'estar davant del mirall com una cosa repulsiu, un disgust pel groc, però, tenen preferència per al color blau a la roba, habitatge, etc - En les següents dues Mostra estableix v. pes Reichenbach en particular: es pot proferir la mà esquerra de la persona auditada i els accidents cerebrovasculars amb el dit índex de la seva mà dreta en posició vertical i lentament cap avall des de la nina fins a la punta del dit mig, sense que ella a el tacte i la distància del voltant d'una polzada sent la comprovats mentre que una acció en la manera com si una brisa fresca fins Després el dit a la mà seria, una mena de palla bufat en veu baixa, que és sensible, no sent res, és no. I: Amb una mica de llum tènue en un just només per vetllat cel la llum del dia lleu desplaçament habitació, sinó també Nits llum de les espelmes, mantingui una banda per posar a prova els ulls en contra de l'abast visual de l'habitual. Després es va examinar l'abast de la mà, com ell sosté sobre un fons fosc, l'un o dos Passos endarreriments. Un hiebei Nichtsensitiver no és estrany Realització d'una sensible però al llarg de la part superior de cada dit Explorar esmolada mirada a un flux molt delicat, sense color, sense llum, lustähnlich, flotant, algunes línies d'alta, fins tirant, inclinant a sud, i on s'ha d'aplicar el dit, seguir les normes a tot arreu. No hi ha fum, no hi ha aire, sense boira, sembla que en el seu bronzejat, similar al pastís, però notablement de reputació com un aire ascendent.
Una persona amb més decisió per sobre de Indicador presenta, el més desenvolupat en ell la sensibilitat en el sentit de Reichenbach.
De les incomptables aparicions o els efectes de la DO, que presenta Reichenbach, esmento únicament el següent:
Els dos pols d'un imant com els punts oposats d'una biga de la qual Bergkritalls Od Sensibles en la foscor més completa de diferents colors Lichtausströmung visible.
El pol sud d'un imant és de la mà esquerra d'un lauwidrig sensible, el Pol Nord fresc agradable (Wohlkühl) va percebre, des de la posició correcta. Segons com Els imants es comporten a això, els vidres i el cos de molts altres en els seus extrems oposats.
És clar, suspès pèndol pot aplicant el dit d'una sensible fins al punt d'inserció superior estan vibrant.
El més complet, probablement cada pacient una descripció exhaustiva, del sistema de Reichenbach és una de les obres en dos volums de la mateixa: "La persona sensible" (Stuttgart. 1854 i 1855); més curta es pot ensenyar en els punts principals dels seus "Aforismes sobre la sensibilitat i Od (Wien. Braumüller 1866), o la donada de la meva full de vida es troba en una crítica al seu ensenyament comportar assaig del meu llibre: "El professor Schleiden i la lluna "(Leipzig, Gumprecht. 1856, p. 269 i ss)
Per a mi que s'anticipen en general sobre per explicar la meva posició sobre aquesta doctrina, sempre ha estat seguint estat i continua sent:
En la meva opinió, mereixen les relacions de la sensibilitat de les persones amb nerviosisme affener estrany o anormal fins i tot de descriure, els anomenats de Reichenbach sensibles al punt, però en un programa detallat, més versàtil possible i tots els individus són amplia en ser objecte d'investigacions, però fins ara ningú ha realitzar-se de tal en la mateixa mesura i amb la mateixa tenacitat realitza com Reichenbach, qualsevol renovació d'una investigació per tant, trobar raons per tornar a Reichenbach. Fins i tot des del principi, no pot ser considerada com poc probable que és això alguns resultats es reflecteixen de Reichenbach, per que difereixen molt, el que amb la gent de la irritabilitat, mitjana o normal obtenir són, pel que és en si mateix una desviació de tal La raó per rebutjar els resultats de Reichenbach, sinó només per examinar de prop. Però això és necessari, podem, a les seves pròpies dades de Reichenbach possiblement calmar, tant contra el conjunt del sistema davant dels seus justificació teòrica i experimental de la mateixa manera responsable mateixos des del principi les preocupacions més greus. Aquestes proves sinó que també en profunditat i en certa mesura al meu coneixement No s'ha dut a terme; investigadors exacta fins ara segueix Trobat a altres coses que fer, i m'estic prenent el meu punt de vista, fins a nou avís el sentit de si: pot ser a la doctrina de Reichenbach d'aquest i la veritat, Simplement no pot decidir sense una investigació més a molt, i no el gra bo de la bretxa gran desert. En el mateix sentit, només amb més detall que aquí, ja he en l'assaig abans esmentat del meu llibre pronunciada Lluna; creure això, perquè fins i tot ara diu que és correcte.
Reichenbach em dóna durant la nostra Correspondència complert el que crec que per guanyar en escriure: "La part més bonica de la seva carta és el que vostè diu, Eren tan curosos en la fe, així que si us plau vagi amb compte en la incredulitat. " De fet em va motivar per motivar i també per aquesta propietat la posició del seu ensenyament, ja que acabo de descriure tenir. La mateixa propietat, però també era el que podria Reichenbach, però al final tan tossut per dir-ho al meu taló grapat a la qual em li preocupava res més, ia mi de diferents Raons, va actuar quasi exclusivament a la defensiva en contra seu. Part I, s'ocupen d'altres coses i no sento com una Em vaig sentir molt brut judici estrangers per establir, amb sí, jo havia estat un cop que es dediquen, no podia preveure on podria dissipar, alguns que coneixia, com he dit, que Em podrien ajudar amb Reichenbach no només la seva causa, i finalment justifica com una raó científica meva aversió respondre a aquest consorci.
Ara vaig a donar els següents: en primer lloc, una Resum del patrimoni històric, en els últims anys amb Reichenbach guia de la seva mort, les negociacions i les seves condicions de vida pàgina a Leipzig,1) en segon lloc, una representació amb motiu dels seus experiments pèndol assalariats que un cert tenen interès general, i sobre la seva pròpia presa de Reichenbach lloc molt èmfasi, però que han donat un resultat negatiu; tercer, la representació d'una sèrie d'experiments que va ingressar I amb un, em va presentar per Reichenbach, sensible, dona va contractar la reputació i, sense res decisiu en el conjunt compleixen, però a Konstatierung un estudi més interessant i digne, realitzat de fet tenir.

1) respondre a la seva anterior no ha de ser necessari, ja que cada un dóna informació sobre l'enciclopèdia. Només que se li recordi beiläufigmag fet que el Reichenbach Descobridor de la creosota i de parafina.

Històric II.
Ja el 1845, va ser Reichenbach jo, per carta, d'estar interessats en el seu ensenyament, i jo li vaig contestar ell amb el dubte, i ja que no són mútuament convertit, va tenir la Correspondència amb un parell de cartes que descansi allà. En les exposicions, que vaig fer el 1856 en el llibre de la Lluna en la seva recerca, va dir, en un document (de la qual he oblidat el títol), que també contra un altre dels seus adversaris, em va donar volta, i va predicar entre ells. Com que ara era gairebé l'únic dels seus oponents, el la possibilitat que podria haver alguna cosa del seu ensenyament, en tots els va admetre que es va tornar a repetir més tard amb mi per treure'm si per portar els experiments sobre la Odfrage, que sóc menor la condició era llest, que jo, una comissió dels meus col legues podria portar a la prova comuna per passar. Però com aquest es van mostrar disposats a respondre, em va dir Reichenbach, Jo no tindria res a fer la meva part és així, permet-me Tanmateix, una persuadir a mi d'ell überschickten, aparells de pèndol per , Intenta fer les proves va resultar en contra. Ben dit Reichenbach, a voler venir ell mateix a Leipzig a mi de la correcció per convèncer els seus experiments, i encara que la meva participació en ell amb antelació i es va negar a evitar la seva pròpia tradició que buscava, ell vi Però el juliol de 1867, i va romandre allí fins al 19 del seu Gener 1869 es van realitzar, La mort, més d'un any sense poder arribar als seus propòsits. Ell va portar amb ell una dona de certa reputació, anteriorment la seva mestressa de claus han estat i ha de ser d'acord amb la seva declaració una meravellosa sensibles, Alemanya s'enfronta a tots els dels drets dels seus ensenyaments van ser. Com ell era aquí, alguns que jo li agradava, si és possible decisiva, Proveu també els no escapar, però la persona que estava molt nerviós el camí es va fer tan malament,2) i va caure per la serietat amb que els experiments van ser atacats a modificació d'aquest tipus quan es va declarar, per ara Intenta no ser enviat dret, i com la condició és més i més que és pitjor, ella va haver de tornar Reichenbach després d'un curt temps. Les proves que he fet durant la seva estada aquí amb el seu sou, per tant segueix sent en general insuficient. Alguns van tenir èxit va decidir; l'èxit d'algunes em van sorprendre amb res de provar segur, com sensibles a la possibilitat d'una repetició en el modificat Privats circumstàncies, un èxit, però estaven sorpresos, és a dir, una desviació de l'agulla, que la persona amb els dits d'una Com per altra banda, produïda especialment forta amb el colze, i I per a la repetició en circumstàncies que a mi cada engany semblava excloure ha de mantenir fiable. Detalls També estic en IV espectacle.


2) Reichbach creu això de la mateixa a llarg Anar-hi periòdiques al llarg del cable telegràfic depèn en influir desfavorablement ser capaç de fer.
Reichenbach en aquest moment els la seva presència aquí en tan ocupats, sensibles (principalment de les classes baixes) i buscar els símptomes de la seva sensibilitat per inscriure's per a lloguer de cotxes, fins i tot els intents de la mà amb ell. Com ell em va dir que ha reunit a 100 persones en el camí aquí, però però cap d'ells també ofereixen a contractar tractar desitja, mentre esperava assegurar sempre que el crit de dona, a la qual tenia més confiança es restableix en la mesura per tal de haver tornat amb la forma en què va dir que les proves "crucial" . Resultar Pel que sembla, ell confiava en la forma com va atacar la cosa aquí no va ser tant l'èxit, que són, per descomptat, fins i tot com una prova puguin demostrar que no mereixen la confiança real, o almenys que els efectes més característics de la Od és només una rara El grau de sensibilitat fa notar de ser com ell no és aquí podria recuperar-se. A més, ell sempre parlava d'ella, un quart fosc Configuració dels fenòmens lumínics d'imants que vulgui, però no es va incloure.
Mentrestant, presentat durant la seva presència cada vegada més senyals de marasme senil al 81 anys un ancià. La seva disminució de la visió, i va ser ell Dom problemes d'audició, sords, gairebé, que s'acaba de cridar amb ell podia parlar, tenia els peus es van negar a la seva oficina al passat es va reunir amb ell un atac d'apoplexia, que el va paralitzar de manera unilateral La consciència, i van robar al cap de pocs dies de la seva vida un objectiu dissabte Fins als seus últims dies sempre parlava repetidament de la Lamenten que probablement hauria mort sense el reconeixement complir la seva doctrina a tenir, el tràgic destí ara sinó també a formar part.
La meva relació personal amb Reichenbach s'ha discutit, excepte la següent contribució al en els seus experiments es limita a ell, després que ja no tenia dret a assistir a intervals més llargs una vegada preguntar què hi ha de la seva condició i el cas de prova suport perquè m'ho vorerzählen una massa d'observacions, que fins i tot realitzat des de llavors als sensibles i registrats, dels quals sens dubte, enormes piles de manuscrits en els seus papers ha de trobar, com ell la va empènyer per anys així, i la seva Les propostes, que m'interessava més viu de la seva pacient causa, acceptable. Fins i tot si no ho ha fet, fins on jo sé, només aquí viscut. En última vegada abans de la seva mort, havia cridat a la dona vindrà una altra vegada, però només per tenir cura d'ell, els intents podria ser ja no veure amb ella, pel sensible com propietats magnètiques i s'havien anat.
Li dic el que des hienach, en la raó de Reichenbach contractar al següent per ser citat Intenta sortir per fi del tot, seria ja sigui en el principal, el text següent:
Amb el pèndol de proves negatives L'èxit, segons crec, un fenomen místic, que abans molt més obsessionat en el món i, bàsicament, com a Reichenbach revenant amb noves exigències en matèria de seguretat es produeix, completament fora del camp igual per a tot el curs pel camp magnètic, un nou conduït amb la qual la ciència encara no ha garantit l'ocupació és perquè les condicions en les que no sembla ser arbitrària pot ser produït, el qual quedarà algú sospitós, el que pot Estic en contra de: Berzelius encara fins i tot després de la seva letalitat que passa és la regularitat d'una, li Reichenbach a Carlsbad han trobat presentat, l'experiment va resultar ser Òdica que ha de posar un només un signe de incipient La vellesa és vista.
Pel que fa a mi, però tots dos tenen Proveu el següent significat general sobre el conjunt va guanyar Odlehre i els que podrien probablement també per als altres, sobre la indivisibilitat no avançar, és comú tenir. Quant a la primera, em dic a mi mateix: si un intent per Reichenbach com una doctrina cardinal del seu intent explicat a mi i altres a la llibertat condicional mateix recomana té, de fet ell, com es veurà més endavant, amb les modificacions i ha descrit repetidament que l'esquerra no s'oposa sembla seguir sent, però, és dolent en una inspecció més propera, que la mateixa pot ser igual de bé dels altres de la seva Odversuche, en contra de la no s'oposa a seguir sent brillant i està en contra de tots els detalls Reichenbach de la part interior de les sospites del port més gran necessitat, - durant el segon però, si s'intenta, com veurem més endavant, l'èmfasi Reichenbach mateix ni tan sols especials ha col.locat, però, és un ex-tots els físics i fisiològics El coneixement proporciona els ingressos de l'exterior, en una inspecció més propera a tots La por és fort, de manera que el mateix dels seus altres tenen proves, alienat del seu resultat, i tots hem negar del seu avançat.
Si ara també alguns dels resultats estranys que Reichenbach s'han trobat, més de prop Prova també confirmen que, encara que la seva prioritat seria el respecte dels mateixos, però no el sistema, per la qual cosa és per a vincular- ha d'inspeccionar, llevat, que jo confesso que de fet consideren una mena de fantasmagoria subjectiva. I en aquest sentit sempre ha de seguir sent cert que els últims dies de Odlehre coincideixen amb les del seu autor, també pot reviure individual pot.

IV amb dones emprades pels intents de trucada.
En aquest punt, em dóna molt , Literalment, només una poques abreviatures i aparts, de nou, el que em sembla excel lent en el meu diari de notes, com jo crec que l'interès que aquesta comunicació pot, per exemple, han es faria per una contracció més curtes de la demolició, massa detalls per a l'avaluació de les proves és necessari.
Dijous abril Juliol de 1867.
Aquest matí em va sorprendre El Sr von Reichenbach amb les seves visites. En la meva epistolar repetides El rebuig a involucrar-se en els seus experiments, després que cap comissió la meva col lega va ser capaç de prova per a portar a l'existència i va conduir els experiments pèndol per a res, ell havia contestat que però volia venir i portar fins i tot una sensible, només mostrar els voltants dels intents sense fer afirmacions que jo haurà de presentar un veredicte públic que pressuposa, per descomptat, que jo, en el cas de la seva lació, però no em ajudaria capaç de fer-ho, si m'hagués fet més que convençut a si mateixos.
Jo el va rebre molt fredament, va dir ell de nou, jo m'hauria agradat de la meva part d'una retirar la participació en els seus experiments. Encara que per a ell res sortiria bé, tot i que va ser perquè ell estava allà, amb ell al seu hotel a la ciutat de Dresden, on em la sensible, un gran, però més prim com un fort, les dones entre 40 i 50 anys d'edat, que poden haver estat utilitzats per a ser bonica, presentat, i Vaig veure una taula on tots els possibles preparatius, imants, El sofre i metall fos en tubs, vidres, una prima i un ou dur, etc, el que sé, s'havia estès.
El sensible va explicar que no estan molt bé, i només avui va augmentar la seva sensibilitat no és gaire era, però han estat seguint, per Reichenbach es va declarar, en el que prendre la mà experimentat.
l) La distinció d'una barra de ferro d'una barra magnètica pel sentiment. Des que va descobrir que una vara era una mica més pesat que l'altre, envoltat I tant en la seva totalitat en paper i no se'ls doni a la mà però, paral.lelament a la taula perquè l'envolta Finalitza projectat al llarg de la vora de la taula. El pol nord està a l'esquerra fresc, lauwidrig el pol sud, o, com diuen els informàtics sensibles, "Gruselich" sentit i, en conseqüència, la diferenciació dels indiferents barres de ferro que va passar. El sensible declarar incorrectament. El mateix experiment va ser més tard, entre altres experiments en dues ocasions, amb el mateix èxit Repetits èxits. No obstant això va revelar que la barra magnètica, que només la meitat de la longitud d'una agulla de teixir i el (però rectangulars) secció transversal tenia un llapis mediocre, el petit més lleuger o més pesat barres de ferro no podia portar, Així que per descomptat, no gaire convenients per als experiments en baixa sensibilitat va ser. Quan li vaig preguntar a Reichenbach, per què barres de no més forta adoptades, va dir que va ser l'èxit dels assaigs han estat massa forta; ara s'inclouen barres d'una mica més gran i més fort, que la prova efectivament va aconseguir distingir el pol, que per descomptat pot ser accidental. Ara se'm va ocórrer que la següents experiments sempre anar després l'altre.
2) Un cristall de roca, per mi mateix embolicat en paper, de manera que una diferència de la no acaba va ser més evident, era tan va posar sobre la taula. Es diferenciava amb el dit, sense tocar el paper en si mateix, just al final, El millor de Reichenbach, prèviament donat a mi, la Declaració hauria d'aparèixer. El mateix experiment va ser de nou amb el mateix resultat repeteix en un vidre diferent.
3) Una troca de blau i un altre de llana groga, de la mateixa mida, per mi mateix embolicat en paper, es distingien del seu dret. La troca un, no sé És més, de fet, fins i tot amb la mà esquerra a través del paper per kühliger sent que l'altre.
4) Em va prendre dues boles de color, el de l'esquerra i l'altra a la mà dreta, sense Sensible a saber, en alguns, i la va sostenir durant uns 5 minuts és després van ser lliurats als sensitius. Una d'elles és a través de la D'una banda OD-negatius, l'altre OD-positius es carregaran i hienach la que no sigui el kühliger un sentir. Reichenbach havia prèviament especificar com no, l'èxit ha, i ell era correcte i adequat a terme.
5) Reichenbach hi havia entre els objectes de la seva mostra una bossa de color groc, un altre de negre el futur, com Ell va dir que els morts, els pèsols. Els morts dels vius també pel sentit de Kühligkeit i Lauligkeit o Gruselichkeit ser distingits. Vaig deixar que els pèsols a distribuir no a ells en el sensible sap que les bosses, cobertes a cada pila d'un Coberta de paper, i deixar que els sensibles als sentiments per movia els seus dits en una petita distància per sobre del paper, la diferència de sentiment de l'estat. Va caure a la dreta a la Reichenbach prèviament especificat de sentit.
6) El meu clau de l'habitació es incloses en un mocador, de manera que no molt apretat, amb molt Bauschungen aquí i allà, que era, i la ubicació de la clau en no veuen camí a través de la tela feta per, incloent a mi, quan em porta la mà sobre la tela que no discriminin La percepció de la situació va ser la clau. Es va passar la punta dels dits a una distància poc més de la tela, que curosament Vuit pacients tenien que no vagi al contacte del drap, i després d'un parell de vegades d'anada i tornada, això fet, es van anar amb una ràpida Moviment per a lliurar el cos del drap, pel qual va ser, com es reflecteix en el De fet, amb excepció de les sorprenents.
En tots aquests experiments va ser la A través dels sensibles, llevat que la seva presència fa, les mesures tallar la possibilitat de conèixer per endavant com fan la seva declaració havia de fer, i amb l'excepció de 5) i 6) també van ser preparats de tal manera que Reichenbach mateix no sabia a què Respectives OD-positius costat del cos estava, i el negatiu del desenvolupament organitzacional, de manera la possibilitat de qualsevol signe regit per la seva banda, què pensar per cert també per altres raons no gaire bé.
Mentrestant, la sensible d'aquests Els intents de la tasca davant seu un ull agut i curiosos en lloguer d'aplicació Kontrollmaßregeln inusual, molt alterat, va dir repetides vegades que ho va fer avui, no gaire forta La sensació de que totes les seves declaracions pertinents eren així "que signifiquen, a sentir una mica kühliger, "així que sabia que era sense saber molt bé aquí, que em vaig preguntar més, i el meu estat d'ànim de les proves de si mateixos per admetre obertament molest, que eren certes, però la forma en què guanyo millor causa semblava, i es va estremir amb les mans la prova, va dir a la fi, ja no podia, i va caure en convulsions, la Reichenbach es pretenia eliminar amb el raspallat. En resum, les proves van tenir el seu dia Fi, i vam sortir, Reichenbach Hauries de deixar-me saber si la dona ha de provar un sol ús.


Diumenge, 6 juliol.
Nota de mi a Reichenbach, "El L'èxit dels intents anteriors m'ha colpejat, però la possibilitat És cert a l'atzar en el petit nombre d'ells no han exclosos, i els experiments amb una representació fragmentada és objectivament poca atenció en absolut. Així que vinc a un, ja feta anteriorment, la proposta de l'esquena, i jo estaria d' convençut d'explicar quan, vaga de tres intents.
1) Em vaig posar una força forta Imant amb marcat Polònia, i el va posar al telèfon sensibles abans. Té 20 vegades seguides, o, si s'exerceix massa en dues sessions, en general, però sovint decideixen que el Pol Nord. Entre cada intent de posar la vara de manera que no sé si ell encara té la mateixa posició que abans, i allà abans de la final de la sèrie d'experiments ni rastre d'un èxit o l'èxit sense èxit.
2) Puc portar un plat de sofre i amb un mateix d'un metall. Es tracta de dos diferents, identificat immediatament, les autoritats incloses en un full de paper, sinó perquè ni sensibles ni saps quin dels dos cossos un, i es troba en que els altres. Perquè, en la presentació dels assaigs objecció es descarta que un de vosaltres sensibles, donar, encara que involuntària, els personatges. Té després de sentir amb els dits en una petita distància sobre el paper hinstreicht per decidir on s'està i on l'altra placa. Aquesta molt sovint (es repeteix amb el canvi de posició).
3) Es va establir l'experiment del pèndol en arreglat, però només després de l'intent anterior, i si El sensible s'ha acostumat a la mà el més quiet possible va ser.
Encara que no va tenir èxit l'experiment del pèndol deu, i confesso que no tenen confiança en ell, m'agradaria l'èxit de les altres dues proves tenen suficient del seu ensenyament per donar una base a l'experiència. "


Aquí hi ha algunes observacions.
El dit en el segon intent en hinzuführen una petita distància per sobre del treball és tant necessàries perquè no pel paper a través d'una diferència en la duresa o es sentirà la conducció de la calor entre dues plaques. La distinció ha de persistir Reichenbach és que la sensibilitat de l'acció de zinc, estany, o fins i tot el que podria ser de coure, una peculiar Tire a la mà se sent que el de sofre, grafit, i altres molt organismes electronegatiu que falten.
Una condemna relativament segur d'obtenir d'una influència Òdica havia tingut lloc, vull no exigir que adopti totes les 20 proves individuals, però no construir una preponderància de casos rellevants alguna cosa; perquè l'èxit per casualitat, de la mateixa manera que en alguns casos prevenir l'obesitat causada per una baixa va poder. N'hi hauria prou aplicar gairebé tots els casos. Però a una sentència més definida sobre això que un simple Presentació preliminar de fer, al meu entendre, la probabilitat utilitzar el següent principi.
Truqui vostè un veritable cas amb +, un fracàs amb -. No troba lloc Òdica influència, per la qual cosa l'atzar és el + i - de la mateixa mida, cosa que no impedeix que amb un nombre finit de casos de prova, com hem els 20 assumir, per accident en el signe + o - predominen, però la improbabilitat de l'excés de pes augmenta a un costat amb la mida mateix, i un amb precisió i sense dificultat per calcular quant (La hipòtesi oposada a apostar en contra), que amb la mateixa Possibilitat l'excés de la + al - en un moment donat número es mantindria.3) És encara un superàvit d'aquesta magnitud que es va arribar, només pot apostar tant que la condició de la mateixa Oportunitat, per a això es va considerar el projecte de llei, no existeix, però d'afectar en algun grau el superàvit tan alt és conduït.
Anteriorment, he tingut aquest procediment, que tenia la majoria dels experiments en una persona amb l La majoria de les persones per prova litres és aplicable4) El Sr von Reichenbach carta per reemplaçar al seu registre habitual i cita dels casos aplicables en veu alta, però sens dubte el troben no tan pura en el seu lloc, va proposar que ell i el mètode de càlcul comunicats a, però no era un fet, però va afirmar que ell es fan més forts en la precaució dret els casos apropiats. Per descomptat El procés és més segur, més contaminació dels casos i jo no li agradava la sensibilitat mòrbida de la sensible 20 anar.


3) per exemple, en 20 casos poden ser 499 l apostar que amb les mateixes possibilitats de les tecles + i - la franquícia el + al - en virtut de meres coincidències petits com 16 per sobre de ser negatiu en absolut, de manera que el nombre no de 18 + (en comparació amb arribar a menys dos casos) ho faria.
4) Des Reichenbach després de prop de la meitat dels La gent més o menys sensibles, que tindria si un per casualitat a un major nombre dels quals herausgriffe, més encara quan una persona pura zuzöge nerviosisme, aquest últim mètodes donen una preponderància significativa dels casos + ha Reichenbach hipòtesis són correctes.


Vuitè i 9 Luli.
Després de Reichenbach, el 8 de Juliol en la meva nota de les propostes "de plaer" i el Observació ha acceptat ", no tenen dubte que el prästiren sensible praestanda només necessiten descansar algun temps que un pugui permetre, "ell em escriu el 9 de juliol:" El nostre Sensible és ara una mica millor. Però tan poc que que no entra en compte. No obstant això, si en contra de la seva feble salut Condició però difereix en la seva major part, positives i negatives, i Ahir a la tarda vaig fer una sèrie de teles amb ella, que ella, al meu Sorpresa en fila tota la raó. En aquestes circumstàncies, seria però tracte de sotmetre'ls a la seva tasca quan el favor vull haver de dedicar a ells una lliçó ", etc - em vaig anar Així que a les 4 de la tarda del rellotge al seu hotel amb el meu propi equip.
El primer lloc vaig buscar la sensible votació pel discurs amable calma li vaig preguntar si creia prendre les proves a les quals va respondre dubitativa, Reichenbach i es col loca davant de si mateix, encara que ell no ho faria millor, els experiments per moure's, fins i tot quan s'exposa a un èxit dubtós. Perquè, si haguessin fet una vegada, hauria de resultats negatius al registre, així com els positius. No obstant això, semblava el nomenament no pot esperar. Així que li vaig donar els sensitius el gran imant de ferradura pesats forta, que vaig tenir la vareta posat a la mà i li va preguntar si tenen una diferència de pols se sent. Va dir que se sentia una mica més que un kühliger pol l'altre, però molt feble. -Bé, - va dir Reichenbach, - és No importa que et sents sobre la diferència, però que se sent en absolut ". - Després:" Bé, llavors, si t'agrada, comencem. "
Els pols en si no eren anomenats; sinó també a la de tot estranger discreta a les cuixes que els laterals hi ha un personatge inofensiu, va ser, establertes en una taula, amb només dos pols a la vora de la taula gran imant a cada experiment coberts amb cartró, i el Sensible abandonat, després que el major és el Kühligkeit Pol Nord, amb el vostre mà esquerra per tractar de determinar quines dos pols de la qual era. Reichenbach tampoc sabia la ubicació dels pols.
Després del seu testimoni sensible ja que he observat en silenci, els havia tret, va tornar l'imam ràpidament amb la seva mà al voltant de diverses vegades, així que després de seva Wiederauflegen sobre la taula i cobrir immediatament amb la caixa durant el nomenament del nou judici no podia decidir si el Pol Nord es troba a la dreta oa l'esquerra, i jo després de tan sols el pas Evidència convincent d'això. Aquest experiment va ser set vegades seguides, després de cada extracció de la delicada situació que l'anterior i intercanviar de l'imant, declarat en repetides ocasions que la sensible, però que que era massa perillós en absolut, i jo Reichenbach es va declarar en aquestes circumstàncies, l'intent de continuar no més enllà perquè no concloents voler. L'èxit dels experiments va ser de 7 + quan s'utilitza l'aplicació, amb - no es troben en es diu, un rere l'altre d'aquests:
+ – – – + – +
és a dir, el resultat va ser fracassat completament en desavantatge. Després de tot va ser amb la falta influència Òdica la probabilitat que + amb les opcions - el mateix, però aquest últim va prevaler fins i tot.
També tenia una placa de sofre i una placa de zinc, per exactament les mateixes dimensions (els intents anteriors de sobre l'electricitat de contacte s'utilitza), l'ús de la segona Tipus d'experiments portat, i el sensible, però va explicar en un per tant empleats experiments preliminars, on la situació de dues plaques sota del paper era conegut abans, que la seva sensibilitat no és suficient per avui, una diferència en aquestes circumstàncies que es troben.
Tot i el desig de Reichenbach, fins al tercer intent, que em va proposar fer l'experiment del pèndol. Ell mateix havia portat a un dispositiu, semblant a mi überschickten i aplicats per mi, però amb la diferència substancial que l'ampolla, en la qual penjava del pèndol, en lloc d'un fix es va consolidar a la superfície, es col loca només en una. Vostè però hi havia un terreny lleugerament irregular, de manera que a la taula alguna cosa lleugerament sacsejar. El que va fer llavors, que tenia una paret de la fundació de la seva La Cambra ha hagut de deixar de posar la càmera tremolosa en ell. Tot i que parla d'una "fixació" en ella, però sens dubte té un No s'ha trobat un lloc, d'una altra manera seria tenir quan el vaig veure a la manca de la seva atenció, va dir que ell era en realitat la mateixa a casa esmenat. Com hauria de ser llavors va ocórrer que els experiments només aconseguit només amb els sensibles, els déus poden saber si no és perquè generalment tenen sensibles mans tremoloses.
Per descomptat, em vaig deixar a les proves de l'aparell no és un, però vam anar a la descrita anteriorment, d'acord amb els intents sense èxit amb anterioritat seguia sent sòlida preparació dels aparells es troben en Augusteum. L'intent va fracassar del tot, el pèndol es va mantenir rígida estand.
Els mateixos la següent observació d'un posterior Data. Reichenbach si mateix durant la seva estada a Leipzig contra mi mai més va tornar a l'experiment del pèndol, el respecte inusual- Vaig fer algun temps després de les proves anteriors amb ell una ampolla amb l'aparell de pèndol lligat d'una manera similar en un ampit de la finestra semblava Ell ho va veure amb mi, i ell no ha negat per alguns dels molts Sensible, que va reunir, també pot fer proves al respecte. Si haguessin tingut èxit, ell no està segur que oculta.
Mentrestant, un intent de Reichenbach pronunciat tot i que encara estava amb ell a l'hotel, es va asseure amb sorpresa, i jo encara no sé què fer amb ell. Una brúixola ordinària amb una agulla d'uns quants centímetres de llarg va ser posat sota got sobre la taula, va tenir la delicada Els dits d'un pol (no a través del vidre, però abans el cas) endavant i enrere, i l'agulla va arribar aquí a similars La vibració, com si abans d'una barra de ferro o magnètics mateix Pols d'anada i tornada. Aquestes oscil.lacions no eren insignificants, i l'intent va tenir èxit en cada repetició, encara si això Reichenbach troben en altres parts de l'habitació. Fins i tot si el dit de la Page es va acostar alternativament als pols i fora d'ella. Exposat Jo fins i tot tractar de la mateixa manera, perquè l'agulla estava completament immòbil. Reichenbach va dir que el fenomen és ara dèbil, tenen de vegades, la Sensible, l'agulla magnètica portat en cercles. Em va mirar el dit els sensitius en el seu curs i en les ungles del possible precisament, deixar que el braç de la persona per sobre del colze per aufstreifen, en algun lloc al voltant de la planxa o punts, empesa per l'agulla sota la pell podia ser descobert, però en va. Tanmateix, no deixava de nou aquests intents.
A través de la persuasió amistosa, m'havia va guanyar la confiança dels sensitius, i des Reichenbach és mig sord, ho va fer obertament, algunes d'elles amb mitja veu declaracions, podien haver deixat probablement no escoltar, sobretot així en el nostre camí cap a l'aparell de pèndol, on una cosa necessària per al pas estava buscant. No deixa de ser significatiu que aquest fet per les seves declaracions , El toc perquè pot contribuir a excloure la sospita que considerat en si mateix una il.lusió arbitrària va ser. Com Reichenbach va dir després de la 7 assajos del imant, tan si i jo seria capaç de respondre fins després de la finalització de tots els 20 es van negar, van dir, que no creuen que han d'adoptar havia. Durant els experiments amb el pèndol, va explicar que ella no creuen en aquest experiment, però el baró tolerar cap dubte; i van estar d'acord amb la meva opinió, l'intent més aviat possible només perquè instal lació inadequada de l'aparell i serà administrada a tots. En ruta ella va dir "Oh, si ells només a casa, que anhelen així que per al seu fill, que seria terrible que aquí ja ha de quedar-se. "Li vaig preguntar com va ser que ella el baró per tractar amb ell. Ella em va respondre que era 17 (o 14?) Any a casa d'una relació de serveis han estat, des 8 anys, però casada amb un home que per desgràcia es va dissipar, i li han fet al baró en el seu desig d'agradar, per anar amb aquí, després (Crec que abans de 1/2 Any) tenien una malaltia mental, de la qual una gran irritabilitat darrere. Si es queden aquí durant algun temps deu, seria menys capaç per a aquests experiments. Semblava, de fet, ni tan sols la major part de tota la història de Od- espera, i va dir que el baró havia persones empleades en els experiments, els que va pagar per ell, i després Demaneu que parli amb si us plau; almenys que Sun Semblava, en efecte, que la persona, com mi em desagrada, em afegiu a les opinions, fàcil de Reichenbach aquesta última hagués estat capaç, jo també alguna cosa per parlar amb la boca estava buscant.
13 De juliol.
El sensible estat des de l'última Els experiments en un estat d'insensibilitat en compte que Reichenbach, com li va escriure a mi, amb les agulles a la sang en les extremitats podia picar alguna cosa sense ser sentit. Aquest matí, però, Ell va venir a mi, va dir que encara que la seva sensible restaurat no tan lluny repetir els experiments amb l'imant de ferradura i el pèndol, però el Desviació de l'agulla, durant l'estat d'insensibilitat també fustiga a l'èxit de nou, i em va demanar que es va declarar, immediatament perquè és la durada de la situació actual no és segur. Així que em vaig anar amb ell. Les proves magnètics, em vaig limitar assolir tal manera que a mi, jo diria que la ment es era la d'excloure tot el que tinc totes les possibles causes de l'engany estava buscant.
tenia en els experiments anteriors, la Sensible es va asseure davant l'agulla perquè el Pol Sud es va tornar, aquest cop me l'havia posat al costat de l'agulla. Si el Sensible un imant sota de la roba hi havia una sospita deixar que el mateix port, i havia de tenir en compte els més de Va ser criat per un lloc molt respectable molt seriosament, seria es tracta de condicions molt diferents de moviment de l'agulla ha de condició que abans, fins i tot impossible, la regular produir fenòmens que vaig observar, pot, i també sense Rendiment del dit sobre la pròpia agulla irregulars necessitat de crear, el que tot això no era el cas. Aquestes sospites no podria ser dit ja hienach. A tot arreu es va examinar si el moviment de l'agulla de la qüestió de l'atracció o repulsió era, i ho va mostrar, en general, que part de l'esquerra o la mà dreta o al braç va ser utilitzat, repel.lir el pol sud de l'agulla, el Pol Nord es va sentir atret, tot i Reichenbach, l'experiment amb de fet l'efecte magnètic de tenir només molt superficial sembla, la meva pregunta de si no comportar a dreta i esquerra polars pel que la posaria en un el que l'altre repulsiu, però tots dos és, en efecte compensat, havia contestat: que es sens dubte, mostren així, però en realitat es comportaven dreta i esquerra Referent a això, no importa, només l'esquerra semblava més el dret al treball. En qualsevol cas, una prova que no hi ha Reichenbach si mateix, manca de coincidència truc organitzada, el fenomen contradiu gairebé a la seva teoria, i ell no coneixia la rendició de comptes específics per regalar.
L'experiment va ser només amb l'esquerra El dit índex va fer abans que el Pol Sud, el mateix, amb mi la L'experiment es va realitzar per primera vegada per Reichenbach, i que en el en general hi he trobat en l'aplicació sembla ser. El treball es va dur a terme de manera que els dits de la pole va ser abordat des d'un costat, i L'únic moviment de rebuig feble pel període d'oscil lació és el cas, rítmica s'acosta i l'eliminació de la Dit en vibracions considerables. Si un trobar una oportunitat per a la represa dels assaigs d'aquest tipus, llavors aquest Truc no ha de ser ignorat. Cal anar amb compte, però, aplicar-la en un sentit pervers, aquesta oscil lació no creix pertorbat. Expressa el dit un efecte de repulsió, a continuació, l'agulla osques extrem per temps per investigar, com la vibració es va d'aquest costat, llavors el dit ràpidament retirar l'agulla cap enrere una oscil lació completa a haver de fer, i després una altra vegada amb les següents repulsiva seu dit etc, mentre que amb l'efecte d'atracció dels dits tant de temps al per acostar-se a la punta de l'agulla és quan la vibració a terme després d'ell desapareix. Confondre el procés, pertorben la moció. El mateix experiment es va repetir amb el dit índex dret, el mateix Els experiments amb el dit índex dret i esquerre emprades al Pol Nord, on el moviment Atracció es va dur a terme, a continuació, els dits índexs de les dues mans combinat, llavors un simple Dit mitjà, després es comprova el polze simple d'ambdues mans. Sempre és igual èxit. El sensible va dir que el fenomen es queden tan presentar un major impacte si tots els dits units celebrada ho faria. Així es va fer, i les vibracions va prendre un temps Ample de 40 ° a 50 ° a cada costat. Jo era llavors el puny i l'oferta dels artells. El mateix èxit. En tots aquests experiments va ser la branca experimental a més de colzes amunt només, i l'altre braç estava inactiu a la falda. L'èxit d'un temor, però, quan les vibracions va avançar gairebé a 90 graus a cada costat, va entrar, si són els Agulla amb els braços creuats al colze es va acostar.
Reichenbach va ser hiebei tot arreu tan remot i tranquil, que la seva participació en els experiments no era obtenir, i els sensitius que mai em vaig adonar d'un moviment de Cos, que recolza la sospita que un camp magnètic en el vestit que li va causar per l'èxit del moviment. També els havia pensat moltes vegades només amb un dit sota l'ordre expressa, tot el cos com sigui possible mentre de mantenir la calma, no mantingui exactament en que l'atenció dirigida en veure que aquesta llei seria violada.
Després de tot, un no ho pot acceptar, que les agulles persona sota de la pell de tots els dits fins al Els colzes amunt, i res més que l'agulla magnètica ia tot arreu enganxat amb la mateixa direcció dels pols hi havia. Quins altres sospitosos que en moure un imant sota el vestit, la magnètica Fenòmens artificialment produït en l'agulla, és completament el mateix exclosa pel fet que l'extensió, com ara les alteracions de la Agulla oscil.lacions en funció de la manera com els dits mentre s'aproximava i va ser retirat (veure el comentari abans esmentat), el principi El sensible i l'ús correcte Reichenbach mateix no sabia, tan acabar amb el que es refereix a una propietat magnètica ha de tenir el dit fingir, que ni tan sols Per sortir quan el sensible hagués estat conèixer el principi.
14 De juliol.
Aquest matí a les 11 del rellotge al costat Professor Erdman, que té una participació en els intents pogut determinar, va repetir els experiments amb l'agulla magnètica. Vostè va caure en la mateixa forma que l'altre dia, i ponx professor Erdmann com jo. Una de les causes de la decepció pot ser igual d'avui descobrir com poc abans. Fa poc havia demanat a la sensible, si no té el ferro en si mateixa, ella ho havia negat, però tan poc Mirinyac que significava per a ella, que jo, però avui ella esmentar dient que l'intent de tenir èxit sense igual de bé com amb crinolina; i es va oferir a ell la mateixa manera que també portaven la mateixa a enlairar-se, el que va passar a la cambra d'ella. De fet, les proves segueixen sent capaços igual que abans. També pot passar per alt fàcilment, que els resultats descrits anteriorment, quan també pot Mirinyac influenciats per l'existència de, sinó més aviat en només la seva Regularitat es alterar la generada pot ser. Per l'abundància s'explica Reichenbach encara disponibles, les proves de la presència dels més desposseïts sensibles ser realitzat per les dones, volem determinar.
Va prendre, però el rendiment magnètica els sensitius en el curs dels experiments que demà si mateix poc a poc més i més lluny, de manera que les noves modificacions a aquests, el que estàvem fent, però, en part als atacs d'altres per guanyar Sensible Resta per examinar alguns dels fenòmens magnètics altres, No s'ha pogut executar. Per descomptat, podria té un interès molt especial per investigar en quina part del cos Südpolarität a la qual les dues branques dels sensitius d'acord mostrar la polaritat del Nord va posar en les cames, el cap, la medul la espinal? Però tota l'atenció s'havia dirigit només als fet general de la presència d'un estat magnètic de la a determinar els sensibles numèrica, per tant no va ser una de les característiques especials.

V. Postscript.
La persona que pertanyien a les Dies d 'aquesta condició patològica que tornen Reichenbach podia i va ser posteriorment re no està disposat a intentar-ho. Li va aconsellar a la seva segona presència aquí, si el magnètic actius s'han d'establir sobre amb ella més tard, a un físic o un fisiòleg de la ranura per a provar-ho va informar que per tant podria ser una persona famosa, jo però mai vaig rebre resposta d'ella. Després de tot, seguia sent, per tant, amb Les dones emprades reputació, els assajos, encara que en la meva opinió a Konstatirung una propietat magnètica temporal de la dona suficients però en la incompleta conjunt, i Reichenbach em bemerktermaßen cap oportunitat de completar amb altres sensibles a la oferts. Però ara penso, encara les següents observacions sobre l'espai a haver de donar.
El més important en qualsevol cas, segueixen sent els Els experiments amb la influència dels sensitius de l'agulla magnètica. Reichenbach encara que, òbviament, ja des del front d'ells no especials El pes, el mateix èxit que va ser un dels molts notables Els fets, que ell creu que ha convençut a si mateix, només un més; Així que em va produir l'única prova de pas, entre d'altres; i només quan va veure que jo aquest experiment abans que tots els altres va donar més atenció, va començar a recórrer a preferentment estar interessat en ell, i des de llavors un gran esforç donat el mateix èxit en altres sensibles, que ell tant juntament amb la notificació de l'ésser, però en va. Com recordar es creuen al seu augment en les proves hospital local per tant a les persones amb alguns neuròtics també sense èxit. En els seus escrits, res està a punt de trobar; Pot ser que l'intent de la Reichenbach anteriorment en altres Sensibles o no es van examinar els mitjans ho va fer sense èxit ha trobat. Jo li vaig preguntar sobre això, però se'm oblit el que la resposta resultar.
Hienach pot la propietat magnètica No en absolut els personatges de la sensibilitat a Reichenbach Significat comptar, i, com es va assenyalar anteriorment, en contra el camí de l'èxit Més aviat, el conjunt de Reichenbach Odgesetzen que hineinträte.
Però hi ha els que va rebre a la Sra reputació resultats magnètic en tot tan inesperat que, pel que fa fins ara demostrat impossibles, per tal d'altres individus reproduir, des del primer moment qualsevol dubte sobre la correcció dels mateixos s'ha de permetre. Era realment no engany aquí abans? Que Reichenbach no enganyen, s'admetrà cap persona que es compleix en les relacions personals amb ell o dels seus escrits que ha pres massa de la realitat del que fets presentats va ser, els trucs més per donar suport a necessari per mantenir la seva credibilitat, i que el Sensible a enganyar a si mateix no es va deixar ia la conclusió que tots ells són només com un passiu eina de Reichenbach representats en els experiments i una més aviat negativa com un interès positiu traït, com es desprèn de les dades anteriors. Però fins i tot si assumim amb ell o ella la intenció d'engany volia, jo no sabia absolutament ni idea de com un engany amb les esmenes de l'experiment puntada pot sostenir, i savi en aquest respecte a la declarada Informació sobre devolucions. Si les proves van continuar durant pot ser, probablement hauria altres experiments de control pot fer, i podrien haver estat contractats, però confesso que almenys per mi ja pel que vaig deixar de ser convençut. Podria ser d'lucinacions pensa en mi, i jo diverses vegades em vaig preguntar si jo arribes a veure, però el professor Erdmann, després de la seva mort, que, lamentablement, No es pot dir com a testimonis, hauria compartit la mateixa tenir.
I he d'admetre que amb una, només una sola persona, només uns pocs dies, només realitzades per dos observadors no controlats, els assaigs per a la La ciència no és altra cosa adquirida, com l'atenció a la dibuixar cas observat i l'estudi dels casos de confirmació . Anime Més hauria de dir, si en comptes dels dos Comissió dels homes, la participació jo volia des del principi hi havia, sobretot perquè Hankel, Ludwig, Rute, tant Weber i per a mi, haver de presentar-se com molt real no era ja que se'ls ha negat, ni testimoni de la magnètica Èxits podria haver estat.
Aquest èxit és impossible de és, vostè no voldrà dir a priori, ja que la famosa Els estudis de EIementarströmchen dubio elèctrica en què viuen Els nervis ja estan allà, i és ben sabut que una forma adequada i requereix ordenar Strömchen com als fenòmens del magnetisme per donar. En condicions normals, el nervi que tenen, després que el real L'absència d'aquests fenòmens, com una forma i no acord, però la nostra física nervis encara lluny de poder assegurar, que no accepten com un nervi en condicions anormals pot. Amb un curs de unicum, ja que podria estar present aquí, ha de ser prova suficient de la realització de tal Possible causa, però el que més aviat es fa una vegada, ha de També poden ser fets novament. Ara em diuen que és el cas dels intents anteriors vénen a la ment que realment hi havia una anterior Indicació en aquest sentit és present. En un lloc ampli Escriptura, és a dir, que un somnàmbul anomenat Dresden Kachler s'ha publicat (msg de l'imant. Vida del somni del somnàmbul Auguste K. Dresden, d'ós i Kohlschütter, 1843), però ja no pot estar a la mà, he trobat també altres rareses, esmentats per ella, també va informar que amb la Dit de la mà un efecte distracció per comentar sobre l'agulla magnètica capaços. L'experiment em va semblar que el vaig llegir, descrit de manera que la seva objecció a ell directament a la mà, però no estava perseguits en detall, així que li vaig donar en aquell moment res d'ell.
Ara m'agradaria a aquests, que s'ocupen de somnambulisme o l'espiritisme, la invitació adreçada no perdre els seus subjectes experimentals a les corresponents a considerar la propietat com a la pietat el que forma pot pensar en aquests estats, l'estat anormal de la irritabilitat nerviosa hauria de permetre a aquestes persones més fàcil una esperança d'èxit com ja es mostra en el Kachler té, seria només en el cas de L'èxit d'un físic o un fisiòleg compartiment del mateix, s'informarà ser, com ja he recomanat el crit de dona, amb seguretat konstatiren en part per al cas - Com que posaria al descobert detalls de l'exacta Ciència ser poc - en part per enviar una investigació més detallada sobre el mateix. Per descomptat, seria als representants d'aquestes àrees per més de estat capaç de centrar l'atenció precisament en el seu assaig d'investigació dirigir-lo. A més, m'agraden molt, realment ha de algun intent en aquest sentit es dóna per l'èxit de Així mateix, també seria una negativa per a obtenir la nota a potser més tard alguna cosa junts.
Pel que fa a la presència de Strömchen elèctrica en el nervi podria tenir en compte que una extremitat, com un dit, de manera que artificialment magnètica Es podria dir que un d'ell en un paper multiplicador de filferro posa i passa un corrent elèctric a través d'aquesta funció, i per descomptat magnetisme, que assumeix la pròpia funció per aquest corrent, per una oposició igual, travessats pel mateix riu, Paper sense el dit a l'altre costat del pol magnètic en que l'efecte d'una ha de ser reforçada dels dits tractant de compensar. Aquest experiment està al meu suggeriment i en virtut de la meva relació amb tota la cura, resultats molt negatius al laboratori físic local estat realitzat després del professor Hankel va tenir la gentilesa, el dispositiu ajuda amb mirall-aparell i el telescopi per a una determinació més precisa i la produir la menor força de flexió, així com ell, els nomenaments l'experiment ha supervisat. Travessada pel paper actual havia tan forta que un filferro de ferro molt feble a un, diverses divisions import final, a la deformació causada inserit Els dits de diferents persones, però no va donar senyals.
Per descomptat, es pot observar que un estat magnètic, com es va evidenciar en la reputació d'indiscutible En conseqüència, una disposició de tot el cos o si més no de les parts principals del sistema nerviós ha de ser dissenyat en funció i el magnetisme del dit només com un estímul o un símptoma es pot considerar. Així hi hauria una experiments decisius tot el cos o almenys una gran part de la mateixa una espiral ha d'estar envoltada el que l'experiment molt complicat fet i la seva posició exacta hauria fet més difícil. Però, un L'empremta de l'impacte hauria estat, però amb un dit de la mà nua es pot esperar de manera que el fracàs no és tan encoratjador com a mínim repetir el procediment en una escala més gran.
Per "el quart en el marc del 2 juliol) per 6) Pel que fa a intents de passada, que no s'han repetit, de manera que Em vaig posar cap pes en ella ", perquè el seu èxit podria basar-se en l'atzar." De fet, això es dóna per cada individu per si mateix molt convincent i és possible, però, francament, per l'excepció, És cert de tots els petits darrere de l'altra
probablement, és a dir, la probabilitat (exterior) dels quals només . I això augmenta la improbabilitat de la consideració que Reichenbach em va presentar amb tanta confiança en aquests experiments hauria, sinó que ja s'ha aplicat en la seva pròpia ho faria. En particular, sembla ser l'últim intent, amb el descobriment de Clau en un drap, una mostra comuna Reichenbach a ser, per mi una vegada abans (6 agost 1866 en resposta al que vaig fer el següent comentari Va escriure: "d'acord a l'ocultació dels pals per al sensible M'agrada molt fer-ho. L'efecte és en paper, tela i veure w. només lleugerament debilitat. He exposat en aquests experiments les dones Berlín. Em vaig amagar tan sols una tecla, on ni tan sols per Polo hi havia, en botigues. Una persona ben sensible, amb el palmell Lliurar desapareixent el teixit, cadascun va donar el punt que exactament on l' Metall sota la lona posada. És incomprensible que Mitscherlich, Riess, Poggendorff, amb una aparença d'indiferència podia passar de significat físic tan alt. Això està en En essència, el mateix experiment, que embolicat en paper amb Berzelius Substàncies havia presentat. Però aquestes proves, que temen que no ha activat encara, tinc molts centenars de vegades Made In The Dark "i veure w.
Quan s'utilitza l'home la indiferència de Berlín sobres que l'experiment són: podria haver estat ben perquè si ho fas ni tan sols aquests intents des del principi a la mà , No és només per a tu organitzat, mai es pot estar completament segur d' que alguna cosa de prestidigitació o incontrolables circumstàncies mentida amb l'engany soscava l'intent per part dels subjectes una etiqueta conductor pot conèixer el que ell, cap a l'exterior sobreafegida a la temptativa, els observadors no es coneixen en tots els Els intents d'aquest tipus no tenen pes, si el seu èxit no està sota la modificació Les circumstàncies provades. De tota manera, m'atreviria a intentar tal només donen plena confiança quan em va portar l'aparell, de fet la major certesa, en cada experiment de l'acord podria haver estat tan ocupat, com tinc en els experiments amb l'imant de ferradura lloc que jo ni tan sols amb la meva idea de l'espera l'erupció podria influieren sensible, jo per la meva principi, de ser tan curosos amb incredulitat com la fe que tan sovint es Afirmació que somnàmbul de tal manera de la seva magnetitzat pot ser influiert, tot i la improbabilitat eminents que es mereix, però fins ara parar atenció a aquells que es preocupen, OB Sensible a la deriva de somnambulisme. Reichenbach es va dir Fins i tot sé el que dahinstelle credibilitat, en un somnàmbul o reunió de espiritistes a Londres, que havia assistit, el somnàmbul o les coses a mig anomenada va dir que havia de saber absolutament única pot, però quan va treure una carta a l'atzar d'un joc i mantingut sota la taula, sense saber el que havia de tenir no poden respondre a la pregunta llavors. Que sensibles pèsols negre amb groc, blau una troca d'un color groc, després de la seva envasat, ha d'estar en paper, pel sentit pot ser diferent, segueix sent si més no tan improbable com sigui possible, i pot ser substituït per l'anterior Els intents no són en absolut demostrada, però vaig pensar Reichenbach culpable de ser, que, amb les seves suposicions que s'apliquen en els experiments per amagar tan poc com ho apropiat.
Tinc la decència sempre abans adoptades per publicar els intents previs de tot, pel fet que poden complir amb la seva naturalesa exacta, només pot dubtar dels investigadors. Quan fa poc tenia motius accidentals, però, a les notes de mirar cap enrere, li va semblar a mi, ja que va rebre va dir una llàstima que l'experiment del pèndol i l'experimentació magnètica ha de ser completament perdut, i potser fins i tot per l'últim el fruit positiu tenir en el futur. Un, que no estiguin vius, però magnètica físicament magnètiques, les propietats del cos humà quan es determinar numèrica repetides només sota condicions molt especials per poder de fet seria d'importància per a la ciència i ha de èxit una vegada, si més no hauríem de donar gràcies Odlehre ser, que han portat el camí a seguir.

No hay comentarios: